Απολογιστικό Δελτίο Τύπου : “Παρουσίαση του μεταπτυχιακού προγράμματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος «Σπουδές στη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο» (MA in Black Sea and Eastern Mediterranean Studies) και της «Υποτροφίας Σεβαστού Κυμινήτη»”

Θεσσαλονίκη : 16/04/2022

Αρ. Πρ.: 898

Την Τετάρτη 13 Απριλίου του 2022 στις 8:00μ.μ. ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης  πραγματοποίησε στο Εντευκτήριο της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, Λ. Νίκης 13 την εκδήλωση “Παρουσίαση του μεταπτυχιακού προγράμματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος «Σπουδές στη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο» (MA in Black Sea and Eastern Mediterranean Studies) και της «Υποτροφίας Σεβαστού Κυμινήτη»”, ενώ παράλληλα η εκδήλωση προβλήθηκη ζωντανά μέσω του καναλιού του Συλλόγου στο YouTube (ΣΠΦΘ – SPFTH), όπου και υπάρχει αποθηκευμένη, για όποιον επιθυμεί να την παρακολουθήσει.

Aρχικά, η Πρόεδρος του Συλλόγου, Ανθούλα Παλασίδου  καλωσόρισε τον κόσμο, τονίζοντας πως ο Σύλλογος  επικρότησε από την πρώτη στιγμή την κίνηση της ΠΟΕ  καθώς  χαιρετίζει κάθε πρωτοβουλία που στοχεύει στη στήριξης των νέων στα ακαδημαϊκά τους βήματα, στην προώθηση της συστηματικής έρευνας και στην ανάδειξη των πτυχών του Ποντιακού Ελληνισμού. Εν συνεχεία κάλεσε στο βήμα τον κύριο Παύλο Γαλεγαλίδη, Πρόεδρο του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ν. Θεσσαλονίκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Έπειτα, τον  λόγο πήρε ο κύριος Στέφανος Κορδώσης, Επίκουρος καθηγητής ΔΙ.ΠΑ.Ε. ο οποίος ανέλαβε την Παρουσίαση μεταπτυχιακού προγράμματος και απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού αναφορικά με αυτό. Ακολούθησε ο Αντιπρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, κύριος Αλέξανδρος Εφραιμίδης, ο οποίος παρουσίασε στο κοινό την «Υποτροφία Σεβαστού Κυμινήτη».

Η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου, Αθηνά Κεφαλίδου μίλησε για τη ζωή και το έργο του Σεβαστού Κυμινήτη και η Δρ Ελένη Μεντεσίδου, Ακαδημαϊκή Υπότροφος ΔΙ.ΠΑ.Ε., παρουσίασε την Ανασκαφή του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος στην θέση «Τράπεζα Νέου Ρυσίου-Καρδίας». Στο τέλος, η Χριστίνα Παπαδοπούλου-Σμαράγδη, μίλησε για την εμπειρία φοίτησης στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε  θερμά την Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης για την παραχώρηση του χώρου και την τεχνική κάλυψη της εκδήλωσης, καθώς και το LiveMedia που βρέθηκε στο χώρο της εκδήλωση για την κάλυψη αυτής.

                                 

 Με εκτίμηση , το Δ.Σ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close