Το μήνυμα του Διεθνους Πανεπιστημίου Ελλάδος για την Γενοκτονία των Ποντίων

Διαβάστε αναλυτικά το μήνυμα του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, Αθανάσιου Καΐση για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

H Γενοκτονία σε βάρος των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί μια αδιαφιλονίκητη αλήθεια. Στον ίδιο βαθμό αδιαφιλονίκητη είναι και η τεράστια συμβολή των Ποντίων στη ανάπτυξη και την πρόοδο της χώρας μας.

Εορταστικές εκδηλώσεις την 19η Μαΐου εκάστου έτους, που αποσκοπούν στη διαφύλαξη της μνήμης της Γενοκτονίας είναι σκόπιμες και στις μέρες μας αναγκαίες.

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος αναστοχάστηκε πάνω στο κρισιμότατο αυτό ζήτημα και στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής λειτουργίας του ίδρυσε το 2010 επί Προεδρίας του καθηγητού κ. Κώστα Γραμμένου µε σύμφωνη γνώμη της Διοικούσας Επιτροπής, επίσπευση της καθηγήτριας Αρχαιολογίας κυρίας Στέλλας Δρούγου, επιστημονικό διευθυντή τον Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Μανόλη Μανωλεδάκη και οικονομική στήριξη του Ωνασείου Ιδρύματος, το μοναδικό αγγλόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα παγκοσμίως που είναι αφιερωμένο στην ιστορία και τον πολιτισμό του Εύξεινου Πόντου, διαχρονικά και διεπιστημονικά.

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος στέκεται αλληλέγγυο στον αγώνα για την ιστορική αλήθεια του Ποντιακού Ελληνισμού με τα ακαδημαϊκά μέσα που διαθέτει. Στους εκπαιδευτικούς στόχους του περίοπτη θέση διακατέχει η έρευνα του ποντιακού πολιτισμού και η διάχυση των πορισμάτων της στη διεθνή κοινότητα ώστε αυτή να είναι έγκυρα ενημερωμένη.

Με την αυτονόητη διαβεβαίωση ότι το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος είναι πάντοτε στη διάθεση του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών για τη στήριξη του αγώνα και τη διάχυση της έρευνας για την ιστορική αλήθεια του Ποντιακού Ελληνισμού παγκοσμίως.

Αθανάσιος Καΐσης

Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close