24 Απριλίου 1915-2020: 105 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Φέτος συμπληρώνονται 105 χρόνια από την Γενοκτονία των Αρμενίων, η οποία αναφέρεται σε γεγονότα εξόντωσης που έγιναν σε βάρος των  αρμενικής καταγωγής κατοίκων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Ως ημέρα μνήμης έχει καθιερωθεί η 24η Απριλίου, η οποία αποτελεί την ημέρα σύλληψης και εκτέλεσης της αρμενικής ηγεσίας στην Κωνσταντινούπολη.

Μέσα από μία σειρά σφαγών, λεηλασιών και εκτοπίσεων υλοποιήθηκε το σχέδιο εκδίωξης του αρμενικού λαού από τις πατρογονικές τους εστίες με απώτερο σκοπό τον αφανισμό τους. Το αποτέλεσμα ήταν να σημειωθεί η πρώτη Γενοκτονία του 20ου αιώνα με 1.500.000 θύματα, η οποία αναγνωρίστηκε από το ελληνικό κράτος το 1996.

Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης, απαρτιζόμενος από μέλη που αποτελούν απογόνους ενός γενοκτονημένου λαού, θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική κάθε προσπάθεια αναγνώρισης και απόδοσης τιμής στα θύματα των Γενοκτονιών, θεωρώντας πως μόνο με τον τρόπο αυτό θα αποτραπεί η επανάληψη των ιδίων ειδεχθών εγκλημάτων στο μέλλον.

Φέτος η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος τιμάει την 105η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, , με μια διαδικτυακή εκδήλωση λόγω των μέτρων για την πρόληψη της εξάπλωσης της επικίνδυνης πανδημίας, σήμερα στις 19:30.

Για να τη δείτε μπορείτε να συντονιστείτε στη σελίδα της στο Facebook (Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος – Armenian National Committee of Greece) καθώς και στους παρακάτω συνδέσμους:

  • Website Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος: www.ancg.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close