Δελτίο Τύπου – Σεμινάριο με θέμα «Ethical Guidelines: Low Waste στην Πράξη».

Θεσσαλονίκη, 18-02-2020

Αρ.Πρ: 857

Δελτίο Τύπου –  Σεμινάριο με θέμα «Ethical Guidelines: Low Waste στην Πράξη».

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης, Πετροπουλακιδών 3 (Ιασωνίδου με Αγίου Δημητρίου), σεμινάριο με τίτλο «Ethical Guidelines: Low Waste στην Πράξη», στο πλαίσιο δράσης της κοινωνικής επιτροπής του Συλλόγου.

Το σεμινάριο αυτό αποτελεί μια εισαγωγή στη νοοτροπία και τις πρακτικές του low waste lifestyle. Μέσα από συζήτηση και παροχή οπτικοακουστικού υλικού, θα αναφερθούμε στους λόγους που καθιστούν σημαντική την υιοθέτηση ενός περιβαλλοντικά υπεύθυνου τρόπου ζωής, τις πρακτικές του καθώς και τα χαρακτηριστικά μιας ηθικής αγοράς.

Το Zero waste ή αλλιώς μηδενικά απορρίμματα είναι μια φιλοσοφία που ενθαρρύνει τον επανασχεδιασμό των πόρων, έτσι ώστε όλα τα προϊόντα να δύνανται να επαναχρησιμοποιηθούν. Ο στόχος είναι τα σκουπίδια να μην αποστέλλονται σε χώρους υγειονομικής ταφής, εγκαταστάσεις αποτέφρωσης, ή στον ωκεανό καθώς και η ελαχιστοποίηση ή κατάργηση των συσκευασιών.

Η ενημέρωση θα γίνει από μέλη της Ethical Paths, η οποία δραστηριοποιείται στη μη τυπική μάθηση, στα πλαίσια των προγραμμάτων του Erasmus+. Βασικές θεματικές της είναι το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ευαισθητοποίηση γύρω από αυτά καθώς και η εξερεύνηση όλων των ιδεών που προωθούνται κάθε χρόνο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της ενεργοποίησης, διοργανώνει σεμινάρια σχετικά με την κλιματική αλλαγή, τη μείωση του ατομικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος καθώς και με τα εργασιακά δικαιώματα σε χώρες φθηνής παραγωγής.

Σας προσκαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας και να στηρίξετε αυτή μας την δράση.

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s