Δελτίο Τύπου-Γλέντι Υποδοχής πρωτοετών φοιτητών Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: 31/10/2019

Αρ.Πρ.: 840

Δελτίο Τύπου – Γλέντι Υποδοχής πρωτοετών φοιτητών Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης

Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το γλέντι υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης, με στόχο αφενός το καλωσόρισμά τους και αφετέρου η πρώτη τους αυτή επαφή να αποτελέσει αρχή για μια πιο ενεργή συμμετοχή τους στις δράσεις του Συλλόγου.

Το παρόν έδωσαν για ακόμη μια χρονιά φοιτητικοί σύλλογοι, ποντιακοί και μη, όπως ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Σερρών και η Ένωση Κρητών Φοιτητών Θεσσαλονίκης. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και ορισμένα παλιά μέλη του Συλλόγου. Ένας εξ αυτών ήταν ο Παρχαρίδης Αλέξης, που διασκέδασε τον κόσμο με τα τραγούδια του. Την βραδιά αυτή με την παρουσία τους μας τίμησαν επίσης ο κύριος Φωτιαδής Κωνσταντίνος, ο κύριος Γαλεγαλίδης Παύλος, Γενικός Γραμματέας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, καθώς και μέλη της Π.Ε..Ν. Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών  Θεσσαλονίκης Γεώργιος Αβραμίδης, ο οποίος  αρχικά καλωσόρισε τον κόσμο και εν συνεχεία έκανε λόγο για τα γεγονότα που πλήττουν σήμερα την Συρία, τονίζοντας πως ως απόγονοι ενός γενοκτονημένου λαού καταδικάζουμε τέτοιου είδους ενέργειες.

Έπειτα αναφέρθηκε στα δύο τμήματα που λαμβάνουν χώρα στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου, στο τμήμα εκμάθησης ποντιακών χορών με χοροδιδάσκαλο την Σακονίδου Ευγενία και στο τμήμα εκμάθησης ποντιακής διαλέκτου. Συγκεκριμένα για το τμήμα εκμάθησης ποντιακής διαλέκτου ειπώθηκε πως θα ξεκινήσει εντός του Νοεμβρίου στον χώρο του Συλλόγου με καθηγήτρια την Μαχαιρίδου Αναστασία.

Τον παλμό στην βραδιά αυτή ασφαλώς έδωσαν μέλη και φίλοι του Συλλόγου όπου με πραδοσιακά άσματα διασκέδασαν τους παρευρισκομένους κρατώντας το κέφι τους αμείωτο έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσοι τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ.

Ευχαριστούμε τον Flynn Sunsey για την κάλυψη της εκδήλωσης. Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε εδώ:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close