ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ

Πραγματοποίηση Διεθνούς Συνεδρίου
για το Έγκλημα της Γενοκτονίας, τον Δεκέμβριο στην Αθήνα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος ανακοινώνει την πραγματοποίηση του Διεθνούς Συνεδρίου για το έγκλημα της γενοκτονίας στις 6,7 και 8 Δεκεμβρίου 2019 στην Αθήνα σε συνδιοργάνωση με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.

Το συνέδριο εντάσσεται στο γενικό πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων της ομοσπονδίας μας για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απόβαση του Μουσταφά Κεμάλ στη Σαμψούντα του Πόντου στις 19 Μάϊου του 1919, η οποία σήμανε την έναρξη της τελευταίας και πλέον βάρβαρης φάσης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Επιλέξαμε να πραγματοποιήσουμε του συνέδριο τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, καθώς η 9η Δεκεμβρίου έχει ορισθεί από τον ΟΗΕ ως η «Διεθνής Ημέρα Μνήμης και Αξιοπρέπειας για τα Θύματα του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και της Πρόληψης αυτού του Εγκλήματος».

Στόχος του συνεδρίου, στο οποίο συμμετάσχουν παγκοσμίου φήμης επιστήμονες, ιστορικοί και γενοκτονολόγοι, δημοσιογράφοι, πολιτικοί και ακτιβιστές είναι να αναδείξει την ανάγκη πρόληψης και αποτροπής του εγκλήματος της Γενοκτονίας, το οποίο διαχρονικά ταλανίζει την ανθρωπότητα. Ως απόγονοι αυτών που επέζησαν της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, αισθανόμαστε πως οφείλουμε να πρωτοστατήσουμε στον αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των θυμάτων των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας. Επιπλέον, θεωρούμε, πως ο λαός μας, ο οποίος κληροδότησε στο σύγχρονο δυτικό κόσμο θεμελιώδεις ιδέες και έννοιες και φέρει στην εποχή μας τις αξίες του χριστιανισμού, οφείλει να διατηρήσει τη θέση του ως καθοδηγητής της ανθρωπότητας, αναλαμβάνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγώνα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της πρόληψης και της αποτροπής εγκλημάτων όπως η Γενοκτονία.

Η έναρξη του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, ενώ οι εργασίες του θα λάβουν χώρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στις αίθουσες «Φάρος» και «Πύργος Βιβλίων».

Για περαιτέρω πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου www.greekgenocide100.org, η οποία θα ανανεώνεται διαρκώς.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close