Δελτίο Τύπου – Αποστολή βιβλίων σε πανεπιστημιακές βιλιοθήκες του εξωτερικού

Θεσσαλονίκη, 19-9-2019
Αρ.Πρ.:9446

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, στις 14 Απριλίου, συμμετείχε στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» με την πολυπληθή ομάδα της «100 Running Team», η οποία έτρεξε για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την έναρξη της τελευταίας φάσης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.


Στόχος της καθ’ όλα επιτυχημένης δράσης ήταν, όπως ανακοινώθηκε εξ αρχής, η διάθεση του ποσού που θα συγκεντρώνονταν από τις συμμετοχές, για την αγορά 100 βιβλίων της μεταφρασμένης στα αγγλικά έκδοσης του τόμου «The Genocide of the Pontian Greeks», του καθηγητού κ. Κωνσταντίνου Φωτιάδη και η αποστολή αυτών σε πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες του εξωτερικού.


Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε την υλοποίηση του στόχου, ο οποίος αποτελεί αφετηρία για επικείμενες ανάλογες δράσεις. Το επόμενο διάστημα, 100 βιβλιοθήκες θα παραλάβουν, τον σχετικό με τη Γενοκτονία των προγόνων μας, τόμο.


Ιστορικά ντοκουμέντα και μοναδικά ιστορικά στοιχεία θα είναι διαθέσιμα σε πανεπιστημιακούς και φοιτητές σε κάθε άκρη του κόσμου, βάζοντας ένα ακόμη λιθαράκι στην προσπάθεια της Ομοσπονδίας μας για τη διατράνωση του αγώνα της διεθνοποίησης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Χρήστος Δημήτριος Τοπαλίδης
Ο Γενικός Γραμματέας Παύλος Γαλεγαλίδης


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s