Επιστολή στήριξης του αιτήματος του Αναπληρωτή Καθηγητή στο ΔΠΘ Ηλία Πετρόπουλου, για την αγιοκατάταξη των μαρτύρων της Γενοκτονίας του Πόντου και της Θράκης

Οι Ποντιακοί Φοιτητικοί Σύλλογοι όλης της Ελλάδος συντάσσονται με την πρόταση του Αναπληρωτή Καθηγητή στο Δ.Π.Θ. Ηλία Κ. Πετρόπουλου, για την αγιοκατάταξη των μαρτύρων της Γενοκτονίας του Πόντου και της Θράκης, θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζεται από την Εκκλησία η θυσία τους και αποκαθίσταται η μνήμη τους ενώπιον Θεού και ανθρώπων.
Η πρόταση αυτή αποτελεί μια βαρύνουσας σημασίας κίνηση, ιδίως λόγω του ότι το 2019 αποτελεί ορόσημο για τον Ελληνισμό του Ευξείνου Πόντου, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη δεύτερη και πιο αιματηρή φάση της Γενοκτονίας του.
Στο πλαίσιο αυτό και με εφαλτήριο το γεγονός ότι μόνο η πολύπλευρη και παράλληλη κινητοποίηση ατόμων και φορέων δύναται να οδηγήσει στη διεθνή αναγνώριση, στην απόδοση φόρου τιμής στις αδικοχαμένες ψυχές και στην αποτροπή παρόμοιων ειδεχθών εγκλημάτων που εκφυλίζουν τις ανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά, η συμβολή της Εκκλησίας στην προσπάθεια αυτή του ποντιακού χώρου κρίνεται απαραίτητη και συνάμα πολύτιμη.

Με κτίμηση,

Οι Φοιτητικοί Ποντιακοί Σύλλογοι

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s