Δελτίο Τύπου-Πρόγραμμα Εκδηλώσεων και Δράσεων εν όψει της 19ης Μαΐου

Θεσσαλονίκη, 11-03-2019

Αρ.Πρ.: 828

Δελτίο Τύπου-Πρόγραμμα Εκδηλώσεων και Δράσεων εν όψει της 19ης Μαΐου

Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης έχει σχεδιάσει στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των εκατό χρόνων από την απόβαση του Μουσταφά Κεμάλ στη Σαμψούντα και της ευρύτερης κοινωνικοπολιτισμικής του δραστηριοποίησης σωρεία δράσεων ποικίλου ενδιαφέροντος, στοχεύοντας στην άμεση ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τόσο της φοιτητικής κοινότητας, όσο και του ευρύτερου κοινού.

Ο Σύλλογος, σε μια προσπάθεια ανάδειξης του ζητήματος της Γενοκτονίας, θα παρουσιάσει την Εικαστική Έκθεση με θέμα «Γενοκτονία – Προσφυγιά», στην οποία θα εκτεθούν έργα της ζωγράφου Σοφίας Αμπερίδου, βραβευμένα έργα του μαθητικού διαγωνισμού της Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος αλλά και του Σωματείου Άγιος Γεώργιος  Περιστερεώτα. Η έκθεση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Φοιτητικής Εβδομάδας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και  θα φιλοξενηθεί στο ισόγειο του  Κτιρίου Διοίκησής του, θα είναι ανοιχτή για το κοινό από την Δευτέρα 13 Μαΐου έως την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 και ώρες 10:00-14:00. 

Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο Κέντρο Αιμοδοσίας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, στο πλαίσιο της πανελλαδικής αιμοδοσίας που διοργανώνει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, με τίτλο «Δίνω αίμα για το αίμα που χάθηκε». Τα μέλη του Συλλόγου θα βρίσκονται στο Κέντρο Αιμοδοσίας από τις 08:30 ως τις 13:30. Ο Σύλλογος σας καλεί να ανταποκριθείτε στο κάλεσμά του, αφιερώνοντας λίγο χρόνο και χαρίζοντας το πολύτιμο δώρο της ζωής.

Δεδομένης της φοιτητικής ιδιότητας που φέρει ο Σύλλογος και με σκοπό την άμεση ενημέρωση της φοιτητικής κοινότητας, θα στηθούν ενημερωτικά περίπτερα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης. Πιο συγκεκριμένα, στις 17 Μαΐου 2019, από τις  10:00 έως τις 14:00, θα υπάρξει ενημερωτικό περίπτερο στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Το περίπτερο αυτό, θα φιλοξενηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 στην είσοδο της Κάτω Φοιτητικής Λέσχης, από τις 12:00 έως τις 16:00.

Το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 και ώρα 19.00, ο Σύλλογος θα τρέξει για άλλη μία φορά με την 100RunningTeam, αυτήν την φορά στον 11ο Αριστοτέλειο Δρόμο, για να αποδώσει φόρο τιμής στα 353.000 θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού και να διαδώσει το δικό του μήνυμα κατά των εγκλημάτων της ανθρωπότητας.  Για όσους επιθυμούν να αποτελέσουν μέρος αυτής της προσπάθειας, αρκεί να πραγματοποιήσουν ηλεκτρονικά την εγγραφή τους στον παρακάτω σύνδεσμο http://bit.ly/formaaristoteleioudromou και στο πεδίο επιλογής της ομάδας να συμπληρώσουν «100RunningTeam».

Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Αριστοτέλους  και ώρα 23:00, Ολονυκτία στη μνήμη των γενοκτονημένων Ελλήνων του Πόντου, από τον Σύλλογο  σε συνεργασία με  τη Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Με εκτίμηση,

το Δ.Σ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s