Δελτίο Τύπου-Κάλεσμα ΣΠΦΣΘ για συμμετοχή στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» με την 100RunningTeam

Θεσσαλονίκη, 06-03-2019

Αρ.Πρ.:815  

Δελτίο Τύπου-Κάλεσμα ΣΠΦΣΘ για συμμετοχή στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» με την 100RunningTeam

Στις 14 Απριλίου 2019 θα πραγματοποιηθεί ο 14ος Διεθνής Μαραθώνιος  «Μέγας Αλέξανδρος» στον οποίο θα συμμετάσχει και η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος με την ομάδα  100RunningTeam. Η  ομάδα  δημιουργήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την απόβαση του Μουσταφά Κεμάλ στη Σαμψούντα και το σύνθημα της οποίας είναι «Τρέχω για τη μνήμη, τρέχω για τη ζωή».

  Μάλιστα, μέσω του προγράμματος Εταιρικής Ευθύνης,  μέρος της συμμετοχής του εκάστοτε δρομέα θα διατεθεί για την διανομή της μεταφρασμένης στα αγγλικά έκδοσης του βιβλίου του  Κωνσταντίνου Φωτιάδη «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου» στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού, συμβάλλοντας στην γνωστοποίηση και διεθνοποίηση του ζητήματος της Γενοκτονίας, στοχεύοντας όχι μόνο στην απόδοση φόρου τιμής στα 350.000 θύματα, αλλά και την αποτροπή των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας σε παγκόσμια κλίμακα.

   Για το σκοπό αυτό, έχουν δημιουργηθεί σημεία εγγραφής σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Σε ότι αφορά την Θεσσαλονίκη, ένα από τα σημεία αυτά αποτελεί και ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης, ο οποίος βρίσκεται επί της οδού Πετροπουλακιδών 3 (Αγίου Δημητρίου με Ιασωνίδου). Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του Συλλόγου κάθε Δευτέρα 19.30-23.30 και κάθε Τρίτη και Τετάρτη 21.00-23.30 και να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους. Oι δηλώσεις   συμμετοχής γίνονται έως 15 Μαρτίου 2019.

  Ο Σύλλογος, έχοντας βαθειά πίστη στις δυνατότητες  των νέων και δίδοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην αξία της συλλογικής προσπάθειας,  παροτρύνει όλη την φοιτητική κοινότητα να λάβει μέρος και να αποτελέσει κομμάτι αυτής της προσπάθειας.

Με εκτίμηση,

το Δ.Σ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s