Δελτίο Τύπου – Παρουσίαση του Βιβλίου “Αέρα σ’ μαναχόν κανείται”, του Γιάννη Τερζίδη

Θεσσαλονίκη,06-12-2018

Αρ. Πρ.:804

Δελτίο Τύπου – Παρουσίαση του Βιβλίου “Αέρα σ’ μαναχόν κανείται”, του Γιάννη Τερζίδη

  Την  Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε  η παρουσίαση του Βιβλίου «Αέρα σ’ μαναχόν κανείται» του Γιάννη Τερζίδη  στο χώρο του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης, επί της οδού Πετροπουλακιδών 3. 

  Αρχικά, τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Αβραμίδης Γεώργιος, ο οποίος καλωσόρισε τον κόσμο και  τον ευχαρίστησε που παρευρέθηκε παρά τα κυκλοφοριακά προβλήματα που επικρατούσαν στην πόλη.  Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν παλιά και νέα μέλη του Συλλόγου, μέλη άλλων  φοιτητικών Συλλόγων καθώς και ο Ιστορικός και Ερευνητής Λαογραφίας και Πολιτισμού Χριστόφορος Χριστοφορίδης (Σάρπογλης) .

   Εν συνεχεία, ο Σταύρος Καρυπίδης, προπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Μαθηματικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος του Συλλόγου, προλόγισε το βιβλίο και αναφέρθηκε τόσο στη γνωριμία του με τον συγγραφέα όσο και στη σημασία που έχει το βιβλίο αυτό για τον ίδιο και τον Ποντιακό Ελληνισμό.

   Έπειτα,ο συγγραφέας  μίλησε για τα κίνητρα που τον ώθησαν στην συγγραφή του βιβλίου και μετά το λόγο πήρε η εκπαιδευτικός Σοφία Ιωαννίδου, η οποία μάλιστα παρουσίασε στο κοινό πλούσιο φωτογραφικό υλικό που συνοδεύτηκε από αφηγήσεις για το Σύλλογο και τις δράσεις του από όταν ήταν μέλη αυτού η ίδια και ο συγγραφέας.

   Στο τέλος, ο πρόεδρος αναφέρθηκε στην έναρξη του Τμήματος Εκμάθησης Ποντιακής Διαλέκτου  στο χώρο του Συλλόγου, στo πλαίσιo της συνεργασίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών καθώς και στις προσπάθειες εμπλουτισμού της Βιβλιοθήκης.

    Με το πέρας της εκδήλωσης,  παλιά και νέα μέλη του Συλλόγου διασκέδασαν με ποντιακούς επιτραπέζιους σκοπούς. 

Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close