Αεργίτες (Νοέμβριος)

                                                                  Χαψοπούλια

Είναι τεμαχισμένα παστά ψάρια τηγανισμένα σε καλαμποκάλευρο. Από τον Νοέμβριο ως τις αρχές Μαρτίου  αλιεύονταν τόνοι χαψία, ένα μέρος των οποίων τρωγόταν φρέσκο και ένα άλλο παστωνόταν. Το χαψί είναι μικρό ψάρι (παρόμοιο του γαύρου), που υπάρχει σε αφθονία στον Εύξεινο Πόντο και αποτελεί αγαπημένη τροφή των Ποντίων.

 

                                                                        Υλικά

250γρ. καλαμποκίσιο αλεύρι            2 αυγά                               λάδι

7 γαύροι παστοί                                  αλάτι                                  νερό

 

                                                                     Εκτέλεση

Αφαιρούμε το κόκκαλο από τους γαύρους και τους κόβουμε σε κομματάκια. Ρίχνουμε σε ένα μπολ καλαμποκάλευρο, τα κομμάτια του ψαριού, αυγά και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε το μείγμα και προσθέτουμε τόσο νερό, ώστε να γίνει χυλός (λίγο σφιχτός). Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε το χυλό και τον τηγανίζουμε.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s