Συγχαρητήρια Επιστολή των Ποντιακών Φοιτητικών Συλλόγων για την έναρξη των μαθημάτων Ποντιακής Διαλέκτου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Οι  Ποντιακοί Φοιτητικοί Σύλλογοι της Ελλάδος, όντας  εστίες  διαφύλαξης της παράδοσης και διαμόρφωσης ποντιακών συνειδήσεων, χαιρετίζουν την έναρξη του μαθήματος «Εκμάθηση της Ποντιακής Διαλέκτου Ι & ΙΙ» στο Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος με επόπτη καθηγητή τον κύριο Ηλία Κ. Πετρόπουλο.

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν στον Σύλλογο Φοιτητών «Κωνσταντίνος ΙΑ΄ Παλαιολόγος», ο οποίος κατέθεσε την πρότασή του σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών. Καθοριστική στην υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος ήταν και η συμβολή της Προέδρου του τμήματος, κυρίας Δημάση καθώς και των Καθηγητών αυτού.

Η ανάληψη τέτοιου είδους πρωτοβουλιών είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα, ιδίως όταν αυτές λαμβάνονται από νέα άτομα, τα οποία ουσιαστικά θα αποτελέσουν τους συνεχιστές της παράδοσης. Άλλωστε, ας μη λησμονηθεί πως η Ποντιακή διάλεκτος είναι ακρογωνιαίος λίθος της παράδοσης των Ποντίων καθώς αποτελεί δίαυλο επικοινωνίας με το παρελθόν, συντροφεύει τους Έλληνες ποντιακής καταγωγής στις περιστάσεις του παρόντος και καλείται να μείνει αλώβητη στο μέλλον ως δείγμα ενός ζωντανού πολιτισμού που εξακολουθεί να έχει υπόσταση ιστορική και πολιτισμική.

Οι Ποντιακοί Φοιτητικοί Σύλλογοι εύχονται να καρποφορήσει η προσπάθεια αυτή και να συμβάλλει όχι μόνο στη διαφύλαξη της Ποντιακής Διαλέκτου αλλά και να αποτελέσει εφαλτήριο για περαιτέρω προβληματισμό και ενασχόληση με τα Ποντιακά δρώμενα.

Με εκτίμηση,

Οι Ποντιακοί Φοιτητικοί Σύλλογοι

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close