Πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων ΣΠΦΣΘ εν όψει της 19ης Μαΐου

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και των δράσεων του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης εν όψει της 19ης Μαΐου, Hμέρα Mνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού:

► Τετάρτη 16 Μαΐου:

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Πόντος οι Μεγάλες Ώρες» στο ενημερωτικό περίπτερο της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της Πανποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, στην Πλατεία Αριστοτέλους, στις 22:00.

Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στα ραγδαία και τραγικά ιστορικά γεγονότα που προηγήθηκαν και οδήγησαν στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Ακούγονται συγκινητικές μαρτυρίες από συγγενείς επιζώντων της γενοκτονίας, οι οποίοι αφηγούνται το πως κρύβονταν στα βουνά προσπαθώντας να αποφύγουν τη σφαγή. Ακαδημαϊκοί μιλούν για τη σημασία της περιόδου και το πώς αντέδρασαν οι πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες, αποκαλύπτοντας άγνωστα ιστορικά στοιχεία.

Δείτε το τρέιλερ: https://m.youtube.com/watch?v=YJi6oP5vd18

► Πέμπτη 17 Μαΐου:

Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία στο Κέντρο Αιμοδοσίας του νοσοκομείου Α.Χ.Ε.Π.Α., στα πλαίσια της πανελλαδικής αιμοδοσίας που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Πανποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, με τίτλο «Δίνω αίμα για το αίμα που χάθηκε».

Μπορεί να προσφέρει αίμα οποιοσδήποτε έχει συμπληρώσει τα 18 και είναι υγιής (*θα γίνουν κάποιες απλές εξετάσεις από τους νοσοκόμους του Κέντρου). Για την ασφάλεια του καθενός, καλό είναι να έχει κοιμηθεί τουλάχιστον 8 ώρες και να έχει φάει πρωινό.

Τα μέλη του Συλλόγου θα βρίσκονται στο Κέντρο Αιμοδοσίας από τις 09.30 ως τις 13.30.

► Παρασκευή 18 Μαΐου:

✔ Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης θα οργανώσει ενημερωτικό περίπτερο στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στο Αλεξάνδρειο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. με σκοπό την ευαισθητοποίηση της φοιτητικής κοινότητας σχετικά με την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

✔ Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει , σε συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Πανποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Ολονυκτία
στην Πλατεία Αριστοτέλους στις 23:00 στη μνήμη των γενοκτονημένων Ελλήνων του Πόντου.

►Σάββατο 19 Μαΐου:

✔ Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης θα οργανώσει ενημερωτικό περίπτερο στην είσοδο της Κάτω Φοιτητική Λέσχη του Α.Π.Θ. και στην Πλατεία Χημείου του Α.Π.Θ. κατά τη διάρκεια του 5ου Αριστοτέλειου Δρόμου με σκοπό την ευαισθητοποίηση της φοιτητικής κοινότητας σχετικά με την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

✔ Συμμετοχή στην κεντρική εκδήλωση για τη 19η Μαΐου στην Θεσσαλονίκη, στην Πλατεία Αγίας Σοφίας, στις 18.30 με ομιλητή τον TamerÇilingir.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s