Δελτίο Τύπου – Παρουσίαση του Βιβλίου «Οι νεράιδες του Πόντου», της Αγγελικής Παμπουκίδου

Θεσσαλονίκη, 12-3-2018
Αρ. Πρ: 765

Δελτίο Τύπου – Παρουσίαση του Βιβλίου «Οι νεράιδες του Πόντου», της Αγγελικής Παμπουκίδου

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης η παρουσίαση του βιβλίου «Οι νεράιδες του Πόντου», της Αγγελικής Παμπουκίδου.

Πάρα τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τα κυκλοφοριακά προβλήματα που επικρατούσαν στο κέντρο της πόλης, η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία καθώς κατέφθασε πλήθος κόσμου. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και ο  αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών, κύριος Στάθης Πελαγίδης.

Το συντονισμό της παρουσίασης επιμελήθηκε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Γιώργος Συμεωνίδης. Αποσπάσματα του βιβλίου διαβάστηκαν από τις ηθοποιούς Σοφία Στεφανίδου και Θεώνη Κοσμά, η οποία χάρη στην ακαδημαϊκή της ιδιότητα προέβη σε μια φιλολογική ανάλυση του βιβλίου. Η ανάγνωση των αποσπασμάτων συνοδεύτηκε από τους ήχους της λύρας του Θοδωρή Κοτίδη.

Ένας εκ των ομιλητών ήταν και  ο Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας Νέου Ελληνισμού, Κωνσταντίνος Φωτιάδης, ο οποίος επικεντρώθηκε στην ανάλυση της ιστορικής πλευράς του έργου και τόνισε την αξία του σε σχέση με τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Εν συνεχεία αναφέρθηκε στη  γνωριμία του με την Αγγελική Παμπουκίδου και στη  μέχρι τώρα συνεργασία του με το Σύλλογο.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η συγγραφέας η οποία μίλησε κυρίως για τα κίνητρα που την ώθησαν στη συγγραφή του βιβλίου. Την εκδήλωση αποφώνησε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Χατζηκυριακίδης, ο οποίος επισήμανε  πόσο χαρμόσυνο και σημαντικό είναι για τα νεότερα μέλη να βλέπουν τα παλαιότερα να συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στο χώρο του Ποντιακού Ελληνισμού, αξιοποιώντας τις γνώσεις και τις  εμπειρίες που απέκτησαν μέσω του Συλλόγου. Τέλος, ευχαρίστησε τον κύριο Φωτιάδη για την πολύπλευρη και μακρόχρονη στήριξή του.

Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης θα ήθελε να ευχαριστήσει τον κόσμο που παρευρέθηκε καθώς και την συγγραφέα, ευχόμενος κάθε επιτυχία στο βιβλίο της και σε κάθε μελλοντική της προσπάθεια.

Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s