Ο ΣΠΦΣΘ στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Πόντος: Μνήμες στην ομίχλη του παρελθόντος»

Την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018, μέλη του  Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης παρευρέθηκαν στην παγκόσμια πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Πόντος: Μνήμες στην ομίχλη του παρελθόντος» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 20ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Η πρεμιέρα έγινε στην κατάμεστη αίθουσα «Τζων Κασσαβέτης» η οποία γέμισε ασφυκτικά από νωρίς, καθώς τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί από την προηγούμενη μέρα.

Το ντοκιμαντέρ κινείται παράλληλα σε τρεις άξονες. Στον πρώτο οι ακαδημαϊκοί Zeynep Turkyilmaz και  Θεοδόσιος Κυριακίδης παρουσιάζουν τα ιστορικά γεγονότα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου έως στο σήμερα και στον δρόμο για τη διεθνή αναγνώριση της. Στον δεύτερο Πόντιοι δεύτερης και τρίτης γενιάς αφηγούνται τις ιστορίες των προγόνων τους που βίωσαν τον ξεριζωμό και τέλος κάτοικοι της σημερινής Τουρκιάς διηγούνται τις δικές τους ιστορίες στην προσπάθεια συνειδητοποίησης της ταυτότητάς τους.

Σύμφωνα με τους συντελεστές στόχος του είναι να συνεισφέρει στην προσπάθεια της Τουρκίας να συμφιλιωθεί με το ιστορικό της παρελθόν, ακολουθώντας τα ίχνη ενός λαού που εκδιώχτηκε από τους γενέθλιους τόπους του.

Η παραγωγή είναι της NewIDeas Production–Yeni Fikirler LTD STI σε σκηνοθεσία του Γιώργος Δεμίρ, σενάριο του Ευάγγελου Αρεταίου και μουσική επιμέλεια της Ευανθίας Ρεμπούτσικα. Έχει διάρκεια 92 λεπτά.

Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης θα ήθελε να συγχαρεί όλους τους συντελεστές για το πολύ καλό αποτέλεσμα, καθώς και να σας καλέσει με τη σειρά του να παρακολουθήσετε τις υπόλοιπες προβολές που πρόκειται να πραγματοποιηθούν.

Μπορείτε να δείτε το trailer του ντοκιμαντέρ στο παρακάτω link:


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close