2 χρόνια από την κυκλοφορία του δίσκου «Αγγείου Μνήμες»

Σαν σήμερα, το 2016 κυκλοφόρησε ο δίσκος «Αγγείου Μνήμες».

Το «Αγγείου μνήμες» αποτελεί μια θεματική μουσική παραγωγή, που έγινε για να στεγάσει τις μνήμες του αγγείου, του αρχαίου άσκαυλου, όπως αυτός επιβίωσε μέσα από τη λαϊκή παράδοση των Ελλήνων του Πόντου. Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης επιλέγει να προβάλει αυτό το ανέπαφο παραδοσιακό όργανο του Πόντου, που περικλείει το δυναμισμό και τη δωρικότητα του ποντιακού πολιτισμού, θέλοντας να αναδείξει ένα μέρος της ιδιαίτερης και πάντα επίκαιρης παραδοσιακής μουσικής.

Βασικοί συντελεστές του δίσκου είναι ο Αλέξης Παρχαρίδης στο τραγούδι και ο Γιώργος Σιαμίδης στο αγγείο. Ο Γιώργος Κορτσινίδης συνόδεψε με το νταούλι του τα κομμάτια του δίσκου και ο Μπάμπης Ιωακειμίδης συμμετείχε φιλικά σε ένα από αυτά.

Στο παρακάτω link μπορείτε να ακούσετε το 12ο κομμάτι του δίσκου με τίτλο: «Σα φωλέας ντ’εφέκα». Ο συγκεκριμένος σκοπός χρίζει ιδιαίτερης αξίας και συμβολισμού, καθώς δόθηκε ως παρακαταθήκη από τον εκλιπόντα δάσκαλο Γιώργο Αμαραντίδη (Σιμούλ’) στον Γιώργο Σιαμίδη, ο οποίος θέλησε να τον συμπεριλάβει στο δίσκο, αποτίοντας με αυτόν τον τρόπο φόρο τιμής σε έναν άνθρωπο που υπήρξε χρυσό κεφάλαιο της ποντιακής μουσικής. Οι στίχοι του κομματιού είναι του Κωνσταντίνου Καρακασίδη, παλαιού μέλους του Συλλόγου, ο οποίος υπήρξε ο εμπνευστής και συντονιστής της παραγωγής

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s