Δελτίο Τύπου – 2ος Κύκλος Συζητήσεων Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης για το Ακαδημαϊκό έτος 2017-2018

Θεσσαλονίκη, 11/12/2017
Αρ.Πρ. : 748

Δελτίο Τύπου – 2ος Κύκλος Συζητήσεων Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης  για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018

Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτιστικής του δράσης, διοργανώνει τον 2ο κύκλο συζητήσεων του για το ακαδημαϊκό έτος 2017 – 2018. Ως θέμα αυτού ορίστηκε η ποντιακή γαστρονομία.

Συγκεκριμένα, θα γίνει παρουσίαση του ετήσιου ημερολογίου του Συλλόγου για το 2018, με επιλεχθείσα θεματολογία την ποντιακή κουζίνα. Την επιμέλεια του ανέλαβαν, όπως και κάθε χρόνο, μέλη του Συλλόγου.

Η παρουσίαση θα γίνει με τη συνδρομή της κυρίας Βασιλειάδου Ελένης, ιδιοκτήτριας της εταιρίας παραδοσιακών προϊόντων «Βερμίου Γης». Μαγειρεύοντας ορισμένα φαγητά του ημερολογίου, θα αναλύσει τη διαδικασία παρασκευής τους, καθώς επίσης την αξία και τα οφέλη τους.

Οι συνταγές που χρησιμοποιήθηκαν, “διαγωνίστηκαν” στο Φεστιβάλ Ποντιακής Γαστρονομίας, που πραγματοποιείται από το 2015 εως και σήμερα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς». Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκδηλώσεων του εορτασμού της Αγίας Μαρίνας. Πρόκειται για μια προσπάθεια προβολής και ανάδειξης του διατροφικού πολιτισμού, της ιστορίας, της νοστιμιάς και της θρεπτικής αξίας της ποντιακής κουζίνας, μέσα από ένα διαγωνισμό μαγειρικής. Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Σύλλογο για το υλικό που μας παρείχε, καθώς και να του ευχηθούμε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο το πλούσιο πολιτιστικό του έργο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 19:30, στα γραφεία του Συλλόγου, Πετροπουλακιδών 3 ( Αγίου Δημητρίου με Ιασωνίδου). Θα μας τιμήσει ιδιαίτερα η παρουσία σας.

Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s